3/05/2012



Kéž by jsem už měla zrcadlovku a mohla vám fotit outfity a vše co by mi přišlo na oči ! Aspoň by to tu oživilo a já by jsem aspoň nemusela tak moc přemýšlet co vám sem dám. haha, když tady tak pořád sním a vykládám, že chci zrcadlovku tak sem hodím moje favority, které bych si chtěla pořídit ! A tenhle jakoby "wishlist" by jsem chtěla splnit do mích patnáctých narozenin, což je až v září. No tak jdeme na to a pokud budete mít s některými zrcadlovky zkušenosti tak mi určitě napište ! Ráda si poslechnu vaši "recenzi".



Nikon D3100. Můj první favorit , jen mě mrzí, že nemá dálkovou spoušť, teda má, ale jen kabelovou. Ale jinak je to velice žádaná zrcadlovka a většina si ji jen pochvaluje.




Nikon D5100. Haha, úplně stejný jako první ale přitom stejný vůbec není. Má už dálkovou spoušť né jen kabelovou, což je výhoda oproti prvnímu. Takže pokud by byla cena stejná , tak by jsem se možná přiklonila k téhle možnosti :)

Canon EOS 600D .Nevím jak to, ale nějak Canonu věřím méně něž Nikonu, budu ráda pokud mě tuhle myšlenku nějak vystřihnete z hlavy :D


Dál už nebudu o ničem jiném uvažovat , pak by jsem se nerozhodla už vůbec a uplně bych se v tom ztratila. Budu opravdu moc ráda za všechny rady a tipy ! Mějte se krásně ! :)






8 comments:

  1. ach jo.. nech toho :D taky bych chtěla.. ale moje finance na to nestačí :D radši teď šetřím na iPhonek :D jinak jaké fotky? :D kde? :D

    ReplyDelete
  2. já mám zrcadlovku Canon eos 550 a je fakt megasuperúžasná, o nikonu hodně lidí říkalo že je špatnej-takže ten ti moc nedoporučuju.. Ale Canon100%!! :D :)) Tak ať jí dostaneš ;)

    ReplyDelete
  3. ja si tiež strašne chcem kupiť zdrkadlovku :)

    ReplyDelete
  4. Já mám Nikon D5000 a jsem s ním maximálně spokojená :) při volbě zrcadlovky je hlavně důležité si uvědomit, k čemu ji budeš používat :) jestli jenom k focení outfitu rozhodně ti bude stačit zrcadlovka levnější, která nemá tolik vymožeností, které bys třeba vůbec nevyužila, tzn. z nižšíh řad Canon eos 450,500, Nikon D3000, D5000 nebo i starší.. všechny co jsi uvedla v článku jsou novinky :) a vlastně mezi nimi takový rozdíl není.. Ono tam nejde o samotné tělo, ale hlavně o optiku- to znamená objektivy, objektivy, objektivy.. Takže pokud nemáš dostatek financí (což úplně chápu, já sama o svém Nikonku snila snad půl století :D ) a nemáš velké nároky, radím ti vybrat nějaký starší model se základním objektivem (já mám taky prozatím zákl. 18-55mm). Pokud jsi v tomhle úplný nováček, je hodně důležité nechat si poradit od odborníka v nějaké prodejně (např Megapixel :) A co se týče srovnání výrobců, všechno je jen a jen o zvyku :) Ti co "vyrostli" na Canonu nemají rádi Nikon a ti co na Nikonech tak zase naopak :D já mám kolem sebe plno lidí co fotí a mají Nikony i Canony, všichni jsou spokojení a cvakají o stošest, takže se nenech odradit značkou.. a hodně štěstí, snad jsem ti trochu pomohla :D (o foťácích se vždycky strašně rozkecám :D pardon)

    ReplyDelete
  5. Canon EOS 600D je moje láska ♥
    Doporučuji :D:))

    ReplyDelete
  6. ja mám tiež Nikon síce nie tento ale D70 a som spoko :) ako sa vraví.. Nikon addicted :) inak ťa srdečne pozývam na môj blog kde prebieha giveaway o lak, tiene a náramky :) http://kristinafox.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. já jsem o zrcadlovce snila strašně dlouho a pořád jsem šetřila a shodou okolností se mi to dneska splnilo, mám canon eos 350D a zatím jsem uplně nadšená :)
    mě jsou třeba sympatičtější canony, přijdou mi takové profesionálnější :D, ale to je na každém, každopádně třeba canon eos 1100D nebo nikon D3000 jsou skvělé zrcadlovky a jedny z levnějších :)

    ReplyDelete