7/06/2012

Charakteristika: Usain Bolt



Můj atletický idol je nejrychlejší sprinter na světě, trojnásobný olympijský vítěz a mistr světa, jmenuje se Usain Bolt. Je starý 25 let. Věnuje se hlavně tratím na sto a dvě stě metrů a to mu prospívá, protože v nich drží světové rekordy. V budoucnosti by chtěl zazářit taky v trati na čtyři sta metrů a v dálce. Hodně starých atletů říká, že by byl schopen přeskočit hranici devíti metrů.

Usain je hodně vysoký. Říká se, že výška je u sprinterů ten zásadní problém hlavně při startech, ale on si všechnu tu ztrátu dotáhne svými dlouhými nohami. Jeho svalnaté tělo by si někdo mohl zplést s tělem boxera. Má velký nos po svém tatínkovi. Úsměvem by omámil i dívku která neví o něm,že je to nejrychlejší muž na světě. Má krásně bílé zuby které mezi černou kůží září jako diamanty. Černé oči jsou jako uhlí a ladí s kraťoučkými vlásky typického čenocha , které ihned uschnou pokud je namočíme.

Není důležité že je rychlý, ale že to co dělá, dělá srdcem a baví ho to. Když byl malý tak byl nejlepší hráč v kriketu, ale pak mu jeho tělocvikář navrhl ať se dá na atletiku. Ještě teď si rád zahraje kriket a basket. Jeho sen je hrát za Manchester United , měl by výhody, byl by nejrychleji u míče, ale neví jestli by ho to pořád tak bavilo jako atletika. Radši se na Manchester bude jen dívat. Má rád když dojede domů na Jamajku za rodiči a s kamarády hrají až do ranních hodin domino. Usain neskrývá ani svůj smysl pro humor, umí se zasmát sám sobě a ze všeho nejraději dělá vtípky druhým. Hodně si věří , hlavně když jde o atletiku. Vždycky chce každý závod vyhrát. Má dobré srdce, když začal atletikou vydělávat slušné peníze nebylo to pro něj , ale pro jeho rodiče. Chtěl aby si žili jako prasátka v žitě. Po Berlínském mistrovství světa se začalo říkat, že je snad nějaký mimozemšťan. Lidi se totiž nedokázali smířit s pravdou , že Bolt začal překonávat i své vlastní světové rekordy. Je naprosto bezstarostný. Neláme si hlavu s tím proti komu poběží nebo co se stane. Zkrátka jde na dráhu, pobaví publikum a vyhraje.

Na Boltovi s mě nejvíce líbí , že dokazuje všem že se může dostat ještě více na vrchol a stejně si užívat života, je stejný člověk jako byl, než se stal slavným. Umí stadion uvést do absolutní pohody a rozkřičet celé publikum. Můj vztah k němu je více než silný, je vlastně mím největším vzorem ať už jde o atletiku nebo chování. Doufám , že jeho postava mě bude provázet celým mím sportovním životem a podepíše se na výsledcích které dosáhnu.

3 comments:

  1. to je skvělé, že máš takový super vzor! To by mě nikdy nenapadlo..asi proto, ze necvicim a mam nemocny klouby..Lenny beha prespolaky a zatim vyhrala uplne vsechny co mohla

    ReplyDelete
  2. Máš to moc pěkně napsaný si škoula:D Tak at se ti daří v atletice já taky sportuji dělám volejbal ale já na chlapeh vidím hlavně ty svaly.D

    ReplyDelete
  3. Krásný post :)

    http://sakfashion.blogspot.cz/

    ReplyDelete