7/15/2012

Ve stylu Marilyn Monroe

Kdo by neznal Marilyn Monroe, známou hollywoodskou filmovou herečku a ženu, která změnila svět.Zkuste zapátrat v paměti a vyjmenovat jména žen, podle kterých se řídit a stále řídí celý svět? Vybaví se nám možná dvě, tři .. Přiznejme si ale, že Marilyn jim všem vévodí. 

Pojďme zapátrat do módy Marilyn a nechme se unést jejím sexy, krásným stylem ! 


Tato žena nám toho dala mnoho. Od platiny a rudé rtěnky až po odvahu ukázat světu ty pravé křivky. Měli bychom ji za to vzdát hold. Nejlépe tím, že budeme jako ona pyšně vystavovat i větší bříško, zadeček a stehna. Patří to k nám, sluší nám to… 



Marilyn nejspíš nikdy nepatřila mezi stydlivky, o čemž svědčí její slavné večerní róby, jejichž odvážný střih ve své době šokoval, pobuřoval, ale zároveň přitahoval. Velké výstřihy sahající téměř k pupíku byly skoro samozřejmostí a stejně tak i lesklé výrazné materiály.



Ráda nosila vysoké podpatky, a protože věděla, že při kolíbavé chůzi se přitažlivě kolébají i její zadní partie, zkracovala si vždy jeden podpatek z páru bot o jeden centimetr.



Často se také objevovala v drahých kožešinách, s čímž by nejspíš v dnešní době u ochránců zvířat asi neuspěla. Sbírka jejích bot by směle mohla konkurovat i Sarah G. Parkerové, která jimi je prý doslova posedlá. V Baťově muzeu obuvi v Torontu patří Marilyny botky k jedněm z nejvíce obdivovaných exponátů.



Marilyn Monroe byla legendou už za svého života a i čtyřicet let po své smrti legendou zůstává. Měla originální styl, vpravdě ženský vzhled a muži měli tehdy asi opravdu raději blondýnky…




14 comments:

  1. hehe hodne supr))) vystizny a jednoduchy, co se tyce marilyneho vztahu k mode - dostacujici a vsem to rekne to zakladni a dulezity) povedenej clanek fakt, a ne proto ze marilyn je moje nejoblibenejsi celebrita!)))

    ReplyDelete
  2. Marilyn bola naozaj úžasná. a takisto božská bola aj Audrey :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mě jenom celkem zaráží, že každý pořád srovnává Marilyn a Audrey, protože podle mě jsou ale vážně extrémně rozdílné. Každá byla úplně jiná a jediné co mají společné je to, že se zapsaly do paměti všech svým jedinečným stylem a tak podobně...Ale styl každé byl úplně rozdílný. Takže ten koho inspiruje zároveň Marilyn i Audrej je podle mě velice rozporuplná osobnost. ...Jinak Nicole, moc pěkný článek :)

      Delete
  3. Nepoznám nikoho kto by ju nepoznal. Bola úžasná :)

    ReplyDelete
  4. Marilyn je úžasná, mám ji moc ráda)
    xoxo
    http://dreamaboutflowers.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  5. Ikdyž Marylin nepovažuji úplně za sexsymbol, uznávám ji za to, jaké jméno a styl si dokázala za svůj krátký život vybudovat!

    ReplyDelete
  6. No co k tomu říct.. Marilyn je věčná))

    ReplyDelete
  7. Marilyn je určitě módní ikona, sexsymbol a tak podobně...já bych ale asi neřekla, že je pro mě nějakým velkým zdrojem inspirace. Mám ji ráda, ale určitě by se našly jiné ženy, které jsou pro mě mnohem inspirativnější. Ale Nicole, jinak krásný článek! :)

    ReplyDelete
  8. Já osobně Marylin nijak moc nemusím. Částečně proto, že mi připomíná to, čemu se dnes říká zlatokopka, nebo pitomá blondýna. Nebyla nijak chytrá, byla laciná. Uznávám ovšem, že měla jisté charizma, které lidem pomáhá na tyto základní fakty zapomanout. Jinak je to ovšem pěkný článek, jen tak dál :)

    ReplyDelete
  9. Nejen pro slaměné vdovce, prezidenty a pin-upky - nesmrtelná Marilyn ožíVá na sladkých náušnicích! http://lovemusic.cz/produkt/3771-trsatkove-nausnice-marilyn-monroe/

    ReplyDelete