11/11/2012

Favourite books

Článek o mých nejoblíbenějších knihách. Myslím, že čtu dost a taky dost rozdílný knihy. U mě by se našly snad všechny typy knížek. Od románu k realismu až po životopisy slavných.. Tyhle čtyři knížky co vám teď představím u mě zanechali nějaký krásný dojem a na ty knížky vždycky ráda vzpomínám a doporučuji je i ostatním. PS: nejsou řazené podle oblíbenosti :)


Anna Karenina (Lev Nikolajevič Tolstoj)
Všechny šťastné rodiny jsou si podobné, každá nešťastná rodina je nešťastná po svém. Asi nejznámější věta z téhle knížky. Kniha, která patří do povinné četby , kterou já mám moc ráda a její děj patří do těch, které si zapamatujete na celý život. 

Hunger Games (Suzzanne Collinsová)
Hunger Games můžete znát spíše jako film. Já si pustila první film a pak až jsem dostala knížku. A musím říct, že knížka je snad i lepší. čte se velmi rychle a dobře ! Oči se nadají otrhnout od děje, který je přímo "fascinující" tím, jak lidé mohou být tak odporní, že nechají aby se děti navzájem pozabíjeli v aréně smrti.....

Usain Bolt Můj Příběh (Usain Bolt)
Usain Bolt. Nejrychlejší muž světa, který popisuje svojí kariéru z jeho úhlu. Pro mě je tahle knížka to co mě dokáže motivovat k lepším a lepším výsledkům. Tady jsem zjistila, že začátky jsou opravdu těžké. I pro Bolta byly. Knížka mě hned láká víc, když vím, že ji psal právě on. A ty fotky v ní jsou ještě lepší ! :D :)

 
Poslední píseň (Nicolas Sparks)
Opět můžete znát knížku jako film. Velice smutný, plný romantiky i nenávisti. Tentokrát se mi možná film líbil více jako knížka, ale to je nejspíš tím, že tam hraje Miley Cyrus a Liam (Liam hraje i v Hunger Games) Kteří jsou moji oblíbenci. :)

Hodně knížek bych si chtěla ještě přečíst jako: Květ pouště,Pevné pouto,Carriny deníky,L.A Candy,Vojna a mír.. Je toho spousta :)


A co patří mezi vaše oblíbené knihy ? Máte jiný vkus ? Nebo podobný ? 


2 comments:

  1. the last song a hunger games mám rada tiež ale ja čítam toľko kníh,, že nájsť tu naj je naozaj ťažké :)

    ReplyDelete
  2. na film od the last song se chci podívat už celou věčnost, ale nemůžu si najít čas :/ :D Miley je úžasná♥

    ReplyDelete