4/09/2014

Moje cesta k atletice

Pokud sledujete můj blog, určitě už víte, že hodně sportuji. Sport miluji. Upřímně, nedokázala bych sedět celý den na zadku a nic pro sebe neudělat, jako si jít zaběhat, nebo jen tak se projít. Podle mě by měl sportovat každý. A taky každý by si měl vybrat to, co ho nejvíc baví a věnovat tomu určitý čas, ať už je to z důvodu, že chce zhubnout pár kilo, chtěl by si něco dokázat nebo to dělá jen tak pro radost.

A já si vybrala právě atletiku, respektivě běh. Sportovala jsem už když jsem byla malá. Rodiče mě k tomu nijak nenutili, ani teď nenutí. Od školky jsem tancovala (street dance, disco, společenské tance.....) asi do 14 let. Taky mě hodně bavil basketbal, u kterého jsem zůstala do 7 třídy, než se mi podvrtnul kotník, chodila jsem také do házené a všelijakých sportovních kroužků.


Na základní škole jsme často jezdili na běžecké závody. ( ÁÁÁ vždyky jsem z nich měla takovou trému, když si na to vzpomenu ! ) Živě vidím ty mé první. Byla jsem snad nejmladší z celého školního družstva a jeli jsme na přespolní běh do Břeclavi. Čekal mě okruh dlouhý kolem kilometru. Pan učitel mě uklidňoval, že pokud se to nepodaří, nemám být zklamaná, protože konkurence je tady veliká. Nakonec jsem z 82 holek doběhla na 2 místě. (Ano, překvapila jsem nejen pana učitele, ale i sama sebe)
 

Dá se říci, že tenhle závod vlastně "odstartoval" můj příchod do klubu TJ Lokomotiva Břeclav za který běhám do teď. Vedoucí klubu mě totiž po závodu oslovil, jestli bych se běhu nechtěla věnovat více a já bez rozmýšlení řekla ano.

Další tři roky od prvního přespolního závodu, jsem si hlídala pozici okresní přebornice v běhu na 300 metrů, 800 metrů i v přespolním běhu.( 3 hattricky juhůů ! :D ) 24. 4. 2014 obhajuji první místo na 300 metrů.
Za mou běžeckou "kariéru" (uvozovky jako prase) :D Jsem měla  tři trenéry. První byl vedoucí celé Lokomotivy Břeclav, od něj jsem přešla ke zkušenému trenérovi panu Kalužíkovi, ten ale často odjížděl trénovat do Ománu a Keňi. Teď mě trénuje už starší svěřenec právě pana Kalužíka, Roman Paulík (7.místo na MČR 2014 v hale)

Věnuji se tratím na 800 a 400 metrů. Doplňková je 400 m překážek. Podle mě jsou to snad nejkrásnější, ale také nejtěžší tratě v atletice. No zkuste odběhnout 400 metrů sprintem bez toho aby se vám neudělalo trošku špatně. :D :)


Teď už přemýšlím, co dál napsat a nic mě nenapadá. Pokud však budou nějaké dotazy, tak se mě můžete ptát na asku- http://ask.fm/NikolMusilova322

Přeji Vám hezký zbytek dne. :)




4 comments:

  1. Jsi šikulka, To já se k jakémukoliv sportování vždycky bohužel dokopávám :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/garnier-perfect-blur-je-opravdu.html

    ReplyDelete
  2. Super článek ! :)
    Je pěkné, že děláš to, co tě baví :)
    http://katerinazuzanakova.blogspot.cz/

    ReplyDelete