4/27/2014

My favourites

Zdravím. Omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala, ale měla jsem ve čtvrtek závody a pak nebyl vůbec čas, domů jsem do od čtvrtka dostala až dnes. :) Jinak se mám fajn, vlastně skvěle, až na "guču" pod kolenem ze včerejšího tréninku. :D

Chtěla bych Vám doporučit dva filmy, které mně osobně hrozně baví, ikdyž to komedie vůbec nejsou.

http://derekwinnert.com/wp-content/uploads/2013/10/317.jpg
Green mile
Podle mě už snad každý zná. Já teda u tohoto filmu brečím pokaždé,  i kdybych nechtěla.

Kolem roku 1935 v Louisianě, mladý Paul pracuje jako dozorce ve vězení pro těžké zločince, kteří jsou odsud posíláni na smrt. Paul není jen "zaměstnancem", ale bystrým pozorovatelem, který citlivě vnímá rázovité postavy těžkých zločinců i jejich osudy. Setkává se například s s černým obrem Johnem, který má ruce jako lopaty a je obviněn z vraždy dvou dětí. Nemůže uvěřit, že člověk, který se bojí spát potmě by byl schopen tak hrůzného činu. 

Nedotknutelní
Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Podaří se jim však propojit nemožné: Vivaldiho a populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočekávaným a hlavně „nedotknutelným“, přesně takovým se stane jejich přátelství… Komedie s dramatickou zápletkou o tom, že ani od krku po prsty u nohou nepohyblivý člověk odkázaný na pomoc druhých, nemusí ztratit smysl života. 

3 comments:

  1. Zelená míle je úžasný film, ale myslím, že jen tak se znovu na něj nepodívám :) Byl opravdu silný. Nedotknutelní, ten jsem neviděla, ale zní to zajímavě a brzy se na to musím podívat :D :)

    ReplyDelete
  2. Nedotknutelní! úžasnej film! :)
    pitchxoxoperfect.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. Oba dva miluje naozaj jedny z najlepsich co som videla. Super blog :)

    ReplyDelete