5/07/2014

6 the most atractive places

Od pondělí jsem doma, školu jsem vynechala aby si ta moje nožka odpočinula, zítra je svátek no a v pátek tam nějak dokulhám. Abych řekla pravdu, nudím se a dost, ale že bych napsala článek? No tak to ne. Nicméně jsem se konečně odhodlala a rozhodla se rozepsát o tom, jaké místa bych chtěla navštívit.

Osvětim
Tohle tajemné místo budu prozkoumávat už 17. 5. Nemám ani tak strach z toho místa, ale z toho, co to ve mně zanechá, přece jenom se tam odehrálo tolik nešťastných příběhů nevinných lidí. 

Berlín
http://www.catchwallpapers.com/wp-content/uploads/2013/04/German-capital-Berlin-beautiful-scenery-HD-wallpaper-1920x1200-05.jpg 

Madrid


http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02509/madrid_2509809b.jpg

Rio de Janeiro
Především k soše Ježíše vzhížejícího se na město.
http://img.wallpapergang.com/162processed/Statue%20of%20Jesus%20Christ%20The%20Redeemer%20Rio%20de%20Janeiro%20Brazil%20hd%20wallpapers.jpg 

Los Angeles
 Los Angeles, ano taková klišé! Ale tohle je můj největší sen.
http://www.artskyent.com/wp-content/uploads/2014/04/Hollywood_Panoramic_web@2x.jpg

 Trolltunga, Hordaland, Norsko
http://static.panoramio.com/photos/large/42682565.jpg






6 comments:

  1. V Osvětimi jsem byla a musím říct, že navzdory tomu, co člověk už ví, nechá to v tobě stopu. My tam navíc byli v době, kdy byla teplota v mínusu a tím, jak je to jedna velká roviny, mysleli jsme, že tam asi zmrzneme a to jsme měli všichni zimní bundu, šály, rukavice a čepici. A představa, že ti lidé měli jen lehké oblečení, strašný... Určitě pak napiš, jaký jsi měla pocity ty :)
    A všechny ostatní místa vypadají krásně a taky bych se vůbec nezlobila, kdybych se na ně někdy podívala :)

    ReplyDelete
  2. Byla jsem v jednom koncentračním táboře, který ale nebyl vyhlazovací a i přesto mi to stačilo. Dělá se mi úplně špatně, když na to jen pomyslím. Je to prostě strašný. Ne, na to snad ani neexistuje slovo, na ty hrůzy, co se děly... Berlín je ale nádherný město! Nu, a do těch dalších měst bych se také ráda podívala :))

    ReplyDelete
  3. To Norsko vypadá krásně! Tam bych se taky ráda povídala :)
    http://dawardrobes.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Tak teda chcela by som vidiet setko. Zavidim ze pozries aspon do jednej tejto krajinu :)

    ReplyDelete
  6. V Osvětimi jsem byla, je to nehorázně smutné a zvláštní místo. Kdyby tam nebylo tolik turistů, bála bych se tam vůbec vejít. Každý kousek tam působí smutně a nutí člověka přemýšlet od začátku až do konce - zvlášť, když o tom všem ví o něco víc.
    Berlín jsem navštívila taky a doporučuju si ho projít. Památky i město jako takové naprosto uchvátí, ale určitě doporučuju jet s někým, kdo umí německy, jinak se to tam snad ani nedá přežít :D Jsou neuvěřitelně pyšní a málokomu se chce mluvit anglicky - kam se na ně hrabou francouzi.
    Jinak Norsko bych vidět chtěla. V září asi pojedu do Švédska, ale to zdaleka není ono, snad se tam někdy dostanu :))

    ReplyDelete