5/19/2014

Koncentrační tábor Osvětim

 V sobotu jsme se s kamarádkou (Aduš) jely podívat do koncentračního táora v Osvětimi. Já myslím, že nemusím k tomu říkat nic víc, že my si ani nedokážeme představit, jak hrozné to muselo být. Opravdu to není nic pěkného. A pokud někdo uvažuje o takovém výletu, rozhodně bych mu doporučovala jet, něco to ve Vás zanechá.

 Nadpis říká "Práce osvobozuje" (Jak ironické....)

 Model plynových komor a nad nimi spalovací pece. V jedné komoře jsme byli, naskakovala mi husí kůže, když jsem viděla ty škrábance na zdích.

 Jedovaté granule(jejich výpary byly jedovaté), které vhazovali otvory do plynových komor.

 (Fotka v rychlosti) Brýle, které jako jedinou věc si mohli vzít do plynových komor.


5 comments:

  1. Nevím, co bych napsala. Je mi z toho smutno jen při pohledu na všechny ty fotky. Doba byla zlá, doslova PEKLO a nevinní trpěli. Můžeme být rádi za dobu, ve které žijeme teď.
    V Osvětimi jsem nikdy nebyla, viděla jsem pouze spousty dokumentů i z jiných koncentračních táborů a vždy mi bylo hodně úzko, u některých scén jsem i brečela. Nedalo se na to dívat. Přemýšlím, zda bych chtěla Osvětim navštívit. Možná ano, ale asi bych to psychicky nezvládla.

    ReplyDelete
  2. taky jsem tam byla..se školou...zanechalo to ve mně opravdu hodně...i jsem se tam rozbrečela..moc smutné..lidé si aspoň při tom pohledu na to všechno uvědomí, co mají :)

    ReplyDelete
  3. Jenom z fotek mi už naskakuje husí kůže, do Osvetimi bych se chtěla jet podívat,ale nejsem si jistá jestli bych to zvládla..

    ReplyDelete
  4. Smekám, před tebou! DĚKUJI Ti za tento článek, který mě opět utvrdil v tom, že nejsou všichni mladí jen bezcitní a povrchní...

    ReplyDelete
  5. Byla jsem tam a byla to obrovská beznaděj, musím přiznat, že jsem se z jedné z expozic musela vydat zpátky na vzduch, aby rozdýchala pláč. Záplavy bot, ustřižené copy apod. Bylo to náročné, nebylo mi z toho vůbec dobře, ale myslím si, že by se tam měl každý jet podívat...

    ReplyDelete